Τηλέφωνο 2310 222 303

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΗΣ

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ             

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ

   Ο Δημήτρης Μπουρουτζής γεννήθηκε στις Νέες Καρυές Λαρίσης. Σε σχετικά μικρή ηλικία μετοίκησε με την οικογένειά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Αργότερα παρακολούθησε σεμιναριακά μαθήματα από Κ.Ε.Κ. για ψηφιδωτά, προσωπογραφίες, συντήρηση έργων τέχνης, κλπ. Γνήσιο ταλέντο από παιδί, οι μαύρες γραμμές του μολυβιού επάνω στο λευκό χαρτί σε μια προσπάθεια να απεικονίσει τις νεανικές του ανησυχίες τον άγγιζαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, προσφέροντάς του χαρά και ικανοποίηση. Οι σπουδές του λειτούργησαν καταλυτικά στον εμπλουτισμό των γνώσεών του και τη διεύρυνση των οριζόντων του, με αποτέλεσμα η ζωγραφική του να αποκτήσει μια άλλη βαρύτητα, διάσταση και οντότητα στο καθημερινό του γίγνεσθαι. Η φύση, το υγρό στοιχείο, ο τόπος, αποτελούν φυσικό ερέθισμα και ζωντανεύουν στους καμβάδες τους.

Μέλος του Σ.Ε.Ζ.Θ.Β.Ε. (Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος) από το 1995, έχει εκλεγεί εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου και έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές (16), ομαδικές (7) και συλλογικές (28) εκθέσεις, από όπου το έργο του απέσπασε άριστες κριτικές, ενώ έχουν δημοπρατηθεί επίσης τρία έργα του. Πίνακές του κοσμούν δημόσιους χώρους, όπως Νοσοκομεία, κλπ., καθώς και χώρους στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Κατέχει 11 Διπλώματα και Βεβαιώσεις Σπουδών για συντήρηση έργων τέχνης, χαρακτική, ψηφιδωτό κλπ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.bouroutzis.blogspot.com                                         email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                                         Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΙΝΑΚΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ